середу, 30 травня 2012 р.

Докази сфальшованої справи.

                                  

 18 вересня 2007 року під час проведення мітингу проти забудови прибудинкової території  на проспекті Гвардійському, 51 в м. Сєвєродонецьку, Рімма Білоцерківська зупинила  незаконну роботу крану, який працював з порушенням правил дорожнього руху: з проїжджої частини дороги , з тротуару (ДАІ склало протокол), під лінією електропередачі без дозволу .
Щоб відновити роботу крану, появилася Зевлянська О.В., власниця забудови, і підкравшись позаду Рімми, витягнула балончик і вибризкала весь газ з балончика в обличчя громадському діячу Ріммі Білоцерківській. При цьому їй допомагав  помічник і це чітко  видно з фотографій того дня.



Кримінальну справу завели не на власницю незаконного будівництва ,  а на Рімму Білоцерківську за статтею  296 ч.3  КК України. Хоча ці фотодокази були в міліції , в прокуратурі і в суді від самого початку.
  П'ять років досліджувалася справа, вісім адекватних  суддів взяли самовідвід, розуміючи весь абсурд обвинувачення. Кожна людина , яка не є навітьслідчим чи прокурором , дивлячись на ці фотографії, ясно розуміє, що переслідування правозахисника та громадського діяча Рімми Білоцерківської носять замовний характер.

І звідси просте питання : навіщо народу ТАКІ суди, міліція  і прокуратура? Може розформувати і створити громадські суди, де право, правда і справедливість будуть на першому місці ?





пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Звертаємося до того, хто ще думає, що можна не приєднатися до захисту Білоцерківської Рімми, бо йому треба "работать". РАБотай , щоб потім ЇМ було що забирати. РАБотай, щоб потім ЇМ було що конфісковувати. РАБотай, щоб потім рейдерам віддати. 
Хто би ти не був : шахтар, вчитель , лікар, підприємець, пенсіонер, афганець, чорнобилець, науковець, інвалід, студент - твої права топчуть і правосуддя тебе не захистить!
У тебе є ще шанс не бути бидлом , а бути Людиною всієї територіальної команди України -приєднуйся до захисту символу Волі в Україні Рімми Білоцерківської !
Чекаємо тебе біля Генпрокуратури в понеділок 28 травня об 11:00 год , раді будемо бачити тебе в Сєвєродонецьку в середу на семінарі у Рімми.
Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України , ГО Вільний простір.
Контакти : Ігор Запрудський 050 328 80 74 (Луганськ)
Едуард Курганский 067 4444 768 (Київ)
Ігор Гурняк 097 22 65 584 (Львів)
Валентина Крицак 095 610 27 84 (Херсон)

середу, 23 травня 2012 р.


                               Народе України!

22 травня 2012 р. судом міста Рубіжне Луганської області прийнято рішення про зміну запобіжного заходу проти Рімми  Білоцерківської з «підписки про невиїзд» на «взяття під варту» по сфальшованій справі за перешкоджання незаконному будівництву.
Рішення взяти під варту прийнято за відсутності Рімми Білоцерківської, після того, як дев’ять суддів по черзі розглядали справу, шість з яких, керуючись здоровим глуздом,  взяли самовідвід щодо «шитої білими нитками» справи.
Мета цього сфальшованого рішення:   створення умов неможливості  пересування відомого правозахисника територією України. Адже саме Рімма Білоцерківська просто і дохідливо пояснює  громаді : куди поділось українське національне багатство, як розграбовано землю та комунальне майно на території сіл та міст України, чому в Україні так і не створені територіальні громади?!
Завдяки Ріммі Білоцерківській тисячі підприємців залишилися працювати в законному полі на спрощеній системі оподаткування, розібралися з неконституційністю існуючої пенсійної системи, борються з беззаконням, яке чинять державні виконавці ВДВС, підприємці з допомогою Рімми виграють суди.
Закликаємо всіх небайдужих українців прийти 28 травня 2012 р. об 11:00 год. під Генпрокуратуру м. Києва (вул. Різницька, 13) на акцію протесту проти сфальшованої  кримінальної справи  та незаконного рішення  про арешт щодо Рімми Білоцерківської  з вимогою ЗАКРИТИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ!

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України, Всеукраїнський громадський рух « Вільний простір», ХОГО "Громадське об'єднання "ДОБРО"

Для довідки: Кримінальну справу стосовно  Рімми Білоцерківської було порушено п’ять років тому за ст. 296, ч 1 КК (хуліганство) за те, що вона в Сєвєродонецьку допомагала жителям будинку № 51 по Гвардійському проспекту в їх боротьбі проти будівництва торгового центру в безпосередній близькості від житлового будинку. Рімма Білоцерківська спробувала заблокувати роботу будівельного крана, піднявшись на нього. Але в результаті отримала хімічні опіки обличчя від застосування забудовником газового балончика і опинилася на лаві підсудних.
Читайте також :




понеділок, 21 травня 2012 р.

                Зроби Україну сам !

 Якщо господарі дому говорять :"Ой, та ви знаєте, то моя прислуга винна , що в хаті такий безлад", то що ви подумаєте ?  Правильно, варіант 1-зміни прислугу, варіант 2- наведи лад сам.
Точно так само в державі. Є люди , які не виробляють нічого іншого, окрім, як виконують функцію служіння народу. За це господарі, тобто народ, виплачують їм зарплату.Тільки, якось так вийшло , що роботодавці виживають при мізерних доходах , а найняті особи розкошують, маючи в 20- 30 разів вищу зарплату. Нонсенс, але факт.
   Якщо господар п'яничка чи наркоман, то це зрозуміло, але якщо господаря обкрадають , бо слуги злодійчуки та хами по натурі на відміну від інтелігентного господаря, то в такій ситуації тільки об'єднавшись в одну потужну команду, можливим буде навести лад в Україні.
   Саме тому 15 травня 2012 року до нас в Херсон приїжджали представники Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України та "Вільного простору".
   На зборах говорили про найболючіші питання громади , починаючи від необхідності створення територіальних громад і закінчуючи актуальними питаннями  проблемам Управління пенсійного фонду України.
  Херсонців прийшло небагато , але не в кількості щастя , а в якості, тому , що люди , які залишили роботу  і прийшли зустрітися з однодумцями та друзями з  майже усіх областей України, є НЕБАЙДУЖИМИ людьми, яким не все рівно, якою буде наша держава  найближчим часом.






















Символічним є те, що збори громади проходили біля пам'ятника т.Шевченку , симолу України і всі активісти   на обличчі намалювали  прапор України таким , яким він має бути : жовтий колір зверху, а голубий  знизу.Пригноблення України, економічний занепад, негаразди - все це треба виправляти, тож починаємо з себе .Україна буде процвітаючою державою тоді, коли народу служитимуть чесні і порядні люди !

суботу, 12 травня 2012 р.

                              Хто і чому працює на ринку?

З 1989 по 2001 рік я працювала на Херсонському консервному комбінаті.
 Після банкрутства комбінату (хтось добряче на цій схемі заробив), ми залишились без роботи. Таке було враження,  ніби помер хтось з родичів. Ми не розуміли , в силу своєї молодості, ЯК такий гігант міг збанкрутувати ?!
 Хіба солдатам вже не потрібні каші і тушонки, хіба не смачна ікра кабачкова, різноманітні соуси, сете із баклажан,огірки і томати консервовані, фруктові соки, томатна паста, халва?
Мене все влаштовувало – відпрацювала зміну, а деколи дві і спиш спокійно. Зарплата , відпустка, лікарняний –гарантовані.
Після скорочення, пам’ятаю до цих пір той страх перед майбутнім : чим займатися?
В центрі зайнятості мені запропонували перекваліфікуватися в приватного підприємця. 
Пам’ятаю, як для мене було дико соромно і незрозуміло йти і торгувати на ринок («базар»). На той момент працівники центру зайнятості дуже вміло аргументували, щоб були створені нові робочі місця і я , пересиливши свій сором, оформила документи і стала приватним підприємцем. 
А це кредити на бутик , на товар, нічні оптові ринки, відсутність відпустки, зимою робота на морозі, влітку – на жарі, неможливість побути на лікарняному за необхідності, постійні стреси. 
Плюс паралельно -  навчання в університеті на заочній формі 
Сім років такого темпу і організм дав збій. Я вже не зможу на морозі працювати, тому прийшлося переоформити мікробізнес на чоловіка .
Після цього всього,  з телевізора від Прем'єр-міністра почула: «пускай идут работать на заводы». 
На які заводи , я вас хочу запитати ?! На ті , з яких ви людей повиганяли і розпродали все обладнання, здали на метал, землі розпродали ?! 
Ми половину свого здоров’я   втратили на тих заводах , працюючи в воді і парі, а другу половину на ринках, недосипаючи і перемерзаючи.
Дуже важливий акцент.   Бюджетнику зарплата нараховується і податки з неї вираховуються. Халтурив на роботі, сидів  в інтернеті, розпивав чаї в робочий час, тріщав по телефону – зарплата все рівно бюджетнику нараховується. При цьому, робоче місце йому організувала держава ( кабінет,опалення, вода, електроенергія). Навіть сторож, тобіш охорона , зарплату одержує не з кишені службовця, а з державної кишені.
Підприємець всі умови праці повинен організувати і оплатити сам, плюс заробити самостійно на  податки,  аренду, єдиний соціальний внесок, ринкові послуги (залежать від квадратури торгового місця ),охорону.
При цьому, ціна на електроенергію для підприємця, наприклад, на ринку в три-п'ять разів вища.
І нікого не пече, як той підприємець виживає , і більшість людей прицьому говорять :»Если бы им было невыгодно, то они бы не работали».  
А де їм  працювати  зараз? Хіба  замінити тих  бюджетників, які халтурять  при обслуговуванні платників податків.
Показово, що в Україні  на ринках кожен другий підприємець має  вищу освітою, а  інколи і дві вищих.
 Абсурд заключається в тому, що якщо підприємець неякісно обслуговує покупця, то понесе збитки, бо останній відмовиться придбати товар. Натомість чиновник, якщо неякісно обслуговує людей, чи паршиво працює, то не дивлячись на це , зарплата йому все рівно нараховується. 
Тому ми в себе в організації розпочали формування списків з числа підприємців, які мають вищу освіту, згодні перекваліфікуватися, при потребі здобути другу вищу освіту за іншим фахом і готові будуть  працювати в бюджетних установах.

четвер, 10 травня 2012 р.


                                   Шановні друзі !
15 травня 2012 року  з 10 до 12 год. біля  памятника  Т.Шевченку на проспекті Текстильників у м. Херсоні  буде проходити зустріч  херсонців  з учасниками  Автомайдану  2012 та Асамблеї громадських організацій  малого та середнього бізнесу України.
Запрошуємо небайдужих херсонців прийти на зустріч , а тим, у кого є авто – увійти в історію України , приєднавшись до автоколони.
За інформацією звертайтеся по телефону + 3 8 095 610 27 84 ,
пишіть на e-mail kritzak.valent@yandex.ua
Для довідки :  Це II тур Автомайдану 2012 , який проїде  з 14 по 18 травня через Татарбунари, Одесу, Миколаїв, Херсон, Маріуполь, Бердянськ, , Гуляйполе, Павлоград, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Енергодар, Запорожжя.
З повагою, ХОГО «Громадське обєднання «Добро»

понеділок, 7 травня 2012 р.


                  
Не памятаю я війни,
 Бо я із покоління миру.
Але я знаю про її страхи,
Про вбивства смертоносного отого виру.

Читаю , бачу я в кіно
період  мук і нелюдських страждань,
У кожен дім це горе увійшло ,
У серці пролунало : « На захист Батьківщини стань!»

І вже бої гримлять навколо,
Вітчизна вийшла на двобій,
А на снігу від крові пурпурово,
Скількох синів ти втратиш, о народе мій !

Як не згадати вас , герої,
Кидались ви в атаку і не раз,
Бо знали ви суть істини простої ,
Життя готові за Вітчизну ви віддати в любий час!

 Прекрасні ви в бою за рідну неньку-матір,
Любов  і шана вам через віки,
 Ми проклинаємо фашизм, ті виродки прокляті,
Синів Вітчизни славимо, що біди всі пройшли!

Ні , я не хочу думати про горе,
 Про муки , крізь які прийшлося перейти,
Але перед очима сліз гірких безмежне море,
що їх принесли рідним замордованих оті кати.

Його допитують, а він мовчить,
Ці пси не чують ані слова,
Болить та рана і ота ,  але юнак терпить,
Як надоїла вже йому ота фашистська мова!

Дивуються кати: звідкіль ті сили ,
Звідкіль наснага , впертість , гордість ця?
Він не здається, як би не знущались і не били,
Так, він помре, та вічна молодість його знайшла.

Ну ось і втратила , Вітчизно, ти іще одного сина,
А ти, кохана дівчино, навіки вірную любов,
А мати, ти ж бо втратила єдиную кровину,
О , сили неземні, ви відімстіть за всю пролляту кров !

За спалені міста, за села, за домівки,
За землю, стоптану важкими чобітьми,
За всі похилені  дитячії голівки,
В які туга, і сум, і сльози увійшли.

Не пам’ятаю я війни,
Та знаю я про шлях твій,
Бо рідні й близькі є твої фронти
Народу біль - це біль також і мій !