суботу, 20 липня 2013 р.

Громада Херсона виразила солідарність з врадіївчанами.

            Після  страшної чергової події у Врадіївці, коли офіцери міліції Дрижак та Поліщук згвалтували 29-річну Ірину, то піднялися не тільки родичі  жінки, а піднялося практично все село.
             Людям набридло боятися та жити в постійному страху, що бандити в погонах знову невинних кинуть за грати, попередньо познущавшись на допитах, що будь-чию жінку, сестру, доньку, сина чи внучку згвалтують або запроторять за грати .
            Розуміючи, що Врадіївка - це візитівка всієї  правоохоронної системи і наш Херсон не виключення, після телефонної розмови 7 липня з  Василем Любарцем, організатором Жертовної Ходи на Київ з Врадіївки , щодо  мітингу в Києві 18 липня,  громадська організація "Добро" ініціювала солідарно з ними на 18 липня проведення в Херсоні Зборів громади ЗА  ЛЮСТРАЦІЮ, щоб не повторилася Врадіївка -II.
              Пропонувався такий порядок денний :
1. Вираження солідарності з громадою Врадіївки;
2. Оприлюднення фактів неправомірних дій зі сторони правоохоронних , силових структур (міліція, УСБУ, прокуратура) в херсонській області;
3.Прийняття рішення громади щодо притягнення до відповідальності винних осіб;
4. Різне.
             На збори запрошували всіх членів громади Херсона чи області, незалежно від їх політичних вподобань.
             На самі збори прийшло небагато херсонців і причин цьому декілька.
По-перше, ми недоопрацювали в сповіщенні і більшість херсонців просто не знали про цю подію.
 По-друге, багато людей, які були повідомлені в телефонному режимі, сказали відразу, що знаходяться не в Херсоні, а на морі, на дачі чи  лікарні (сезон відпусток).
По- третє, денна спека впливає негативно на здоров'я людей і саме тому частина херсонців погано себе почувають та  не ризикнули їхати в центр міста.
І насамкінець, в кожній громаді не без цинічно-байдужих людей, які знали про збори, але їм нічого не треба , окрім власних проблем .
                Була і така особа жіночої статі, яка відповіла, що не прийде виразити солідарність побитій та згвалтованій  Ірині Крашковій (далі мовою оригінала ):"Так ей и нужно, ведь она шалава родила без мужа ребенка и нечего было шататься по вечерам. Мой сын работает в угрозыске, так он такое рассказывал про таких, что по-другому с ними нельзя".
                 Всі мої заперечення про те, що врадіївчани характеризують жінку з гарної сторони і якщо родила без чоловіка, то можуть бути вагомі причини, і це не є показником розпусти,  відбивалися від неї , як горох від стінки і лише коли я відрубала, що  навіть думати так не можна, а не то, що озвучувати, адже в кожного є діти чи внуки  і один Господь знає,  що може заслужити людина в цьому житті і ніхто не має права бити, гвалтувати, вбивати , то це остудило її і вона зронила:" Ну да , ТАК бить нельзя."
              Потім я пояснила цій жіночці, що ми не говоримо, що 100-відсотково всі однакові , є 5 % нормальних правоохоронців, то якщо її син підпадає під цей маленький відсоток, треба прийти на збори громади і допомагати очистити систему від перевертнів. Вона на збори не прийшла.
              А ще чиновники, які служать громаді, не прийшли на збори, бо до цих пір не усвідомили, кому насправді повинні служити і хто їм за це сплачує зарплату.
Пояснення для них одне- служите ви всі територіальній громаді міста Херсона і бюджет, з якого виплачуються вам зарплати, наповнюється податками та зборами цих самих членів громади, які вас найняли на службу, а хто сумнівається, то читаєм уважно Конституцію України, та Статут територіальної громади міста Херсона.
             На самих зборах кожен бажаючий мав змогу виступити, висловити солідарність Врадіївці,розказати про факти неправомірних дій правоохоронців в Херсонській області та бути почутим не лише громадою, а й представниками силових, правоохоронних структур, які записували всі виступи на відео, для того, щоб швидко зреагувати і самим залишитися  в подальшому на посадах.






Ми крок за кроком в своїй громаді повинні навести лад і привести дії всіх правоохоронців та чиновників у відповідність зі Статутом територіальної громади, чинним законодавством та Конституцією України.
Також на цю тему : "Оппозиция покинула митинг из-за отказа херсонцев развернуть партицные флаги" Херсонские вести;
" Вчера херсонцы протестовали против милицейского безпредела" Херсонская  правда
"Врадіївський слід чи навіювання?" ВТВ плюс ;
Фото в  альбомі Олександра  Базилєва;
Відео Людмили Мацканюк.

1 коментар:

  1. Анонім17:09

    Все правильно, пора кончать с беспределом во власти,чиновники зарвались.

    ВідповістиВидалити