понеділок, 22 квітня 2013 р.

Проблеми мікробізнесу.

 До 2010 року  підприємці сплачували податок і держказначейство само розподіляло суму податку :   43% - податок, 42% - внесок до  Управління Пенсійного фонду та 15% - на  інші фонди
Тобто, заплатив податок і спиш спокійно.
Але з липня 2010 року  добровільні внески  в новому законі «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» назвали обов'язковими.
А з квітня 2011 року спокійне життя малого бізнесу  зовсім закінчилося, бо підприємців примусили окремо сплачувати  і податок на рахунок податкової (сума податку залежить від категорії),  і внесок на рахунок Пенсійного фонду , а  це 34,7% від мінімальної зарплати і якщо в тебе нема цієї мінімальної зарплати, то все рівно сплачуй, адже по закону про єдиний соціальний внесок сплатити потрібно незалежно від доходу.
Близько 400 грн. в місяць  вимагають з підприємця  заплатити на рахунок Управління Пенсійного фонду і жодного договору страхування не укладено (при збільшенні мінімалки ця сума зростатиме).
Одному підприємцю така сума може бути не накладною, а іншому неможливо її сплатити, бо нема  доходу і що тоді йому робити?.
Закрити своє приватне підприємництво - скажете , але  теж не може, бо  вже є борг перед Пенсійним фондом.
І тоді частина підприємців, розуміючи, що така вимога Пенсійного фонду порушує їх конституційні права, адже по Конституції України лише податки і збори обов'язкові , подали до адміністративного суду позов на порушення конституційного права , усвідомлюючи, що задовільнити такий позов можуть лише в Європейському суді з прав людини.
Був період після 2004 року, коли малий бізнес вийшов "з тіні", підприємці  сплачували податки, держказначейство ці податки розподіляло і на рахунки УПФУ поступали кошти,  але після  недолугої політики в 2010 році, мікробізнес масово почав закриватися, виїжджати та шукати виходи, щоб вижити.
Кому це потрібно? Звичайно, великому бізнесу, адже всі прекрасно бачать, як зводяться величезні супермаркети , вірніше, торгово-розважальні центри і їх власникам явно конкуренти не потрібні.
Але ж місця під сонцем повинно вистачити для всіх!
 Громадяни України, які самі себе забезпечили роботою , при цьому сплачуюють податки- не можуть стати боржниками самі перед собою , така "медаль" їм не потрібна і про це в попередній статті на цю тему.
На сьогоднішній день українці  формують групи самозахисту,  а  влада створює нову структуру  по боротьбі з підприємцями мікробізнесу і це фактично відкидає країну на двадцять  років назад.
Але чим більший буде тиск, тим сильніший спротив.
Недаремно  зараз високосвідомі громадяни почали процес створення дієвих територіальних громад, розуміючи, що щось не те робиться з національним багатством і врятуватися можна лише тоді, коли є бажання.
На сайті ГО " Правовий простір" є достатньо інструментів, щоб зуміти себе захищати і при бажанні навчитися.
  Рімма Білоцерківська, правозахисник, завжди допоможе та підкаже.
Питання в тому, чи визнає ця команда при владі, яку частина українців все таки обирала, що з власним народом та своїми виборцями воювати не варто ?
Час покаже- тут вихід.
Особисто я не вірю, що сьогоднішній Президент вибачиться перед мікробізнесом за недолугість підписаних ним законів та поверне назад систему розподілення держказначейством податку, яка діяла до квітня 2011 року, зуміє визнати добровільність внесків з диференційною шкалою внеску та договором страхування під державні гарантії , що дасть  можливість всім підприємцям працювати прозоро та розвивати економіку країни .
Скоріше за все, прийде інша команда некорумпованих, чесних, відданих народу України людей, які зуміють навести лад в державі, спираючись виключно на Конституцію, Біблію та народ.




Немає коментарів:

Дописати коментар