вівторок, 19 березня 2013 р.

Епопея боротьби з федерастами

В грудні 2012 року до нас в  Херсон завітали любителі федералізації від "Украинского выбора" Медведчука .
Тим, хто не знає, що таке на сучасному етапі розвитку України намагання розділити Україну,   скажу просто - це коли цілим пирогом можна подавитися, то пошматувавши по кусках, дуже легко можна задовільнити імператорські амбіції.
Ну звичайно, ми їх зустріли цивілізовано , саме тому автором цих строк була подана до правоохоронних органів Заява про злочин на організаторів круглого столу по темі " Федералізація України та Херсонської області".

А далі закрутилася судово-правова імітація роботи (це ще м'ягко сказано).
Перше, що викликає здивування : цілих десять днів знадобилося правоохоронцям, щоб Заява про злочин  була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Друге, слідчий СВ УСБУ в Херсонській області  Чечетов В.В. чомусь із затятою впертістю штампував повістки Заявнику на допит, але  в якості свідка, а не Заявника. (по новому КПК в якості свідка ви змушені ходити на допити, інакше сплатите великий штраф.Причиною неявки на допит може бути лише лікарняний чи відрядження. Якщо ж вас викликають в якості Заявника, то ви маєте право відмовитися від допиту, мотивуючи тим, що все відоме вам щодо вчиненого злочину чи кримінального правопорушення  вказали в своїй заяві про злочин).
Саме тому прийшлося відбиватися від шістьох повісток УСБУ скаргами до суду щодо неправильно визначеного статусу.

Досить кумедним був випадок, коли слідчий УСБУ Чечетов В.В. цілий день шукав мене вдома, на роботі мого чоловіка, в офісі нашої організації за тим, щоб вручити Повістку в Суворовський районний суд на наступний день по його клопотанню  про примусовий привід мене на допит в УСБУ Херсонської області в якості заявника.
Десять активістів нашої організації  стали свідками того, що кур'єром районного ( чомусь Суворовського , хоча проживаю в Дніпровському районі міста Херсона ) суду став слідчий СБУ Чечетов, бо сам приніс повістку з суду.
 Ну і не без задоволення повідомила Чечетову  при всіх свідках, що навіть, якщо буде незаконна Ухвала суду про примусовий привід мене, Заявника на допит до УСБУ в якості свідка, то нехай відразу беруть  шість міліціянтів, бо вони мене не поведуть на допит, а хіба лише понесуть: за ручки і за ножки- і понесли, і понесли.
Дивно, але суд відмовив слідчому УСБУ Херсонської області  в  клопотанні про примусовий привід мене на допит.
Ех, позбавили людей такого шикарного "зрєліща" !
 Після Ухвали про відмову у слідчого УСБУ в Херсонській області Чечетова В.В., а отже і в керівника цього управління (без вказівки якого слідчий "кроку не ступить") закінчилася мотивація розслідувати кримінальне правопорушення і вони виносять Постанову про закриття кримінального провадження 22012230000000012

Получається, що всі, до кого звернулася громадянка України із Заявою про злочин, а це: Рада національної безпеки України , Генеральна прокуратура, СБУ, Адміністрація Президента - доручили це розслідування УСБУ в Херсонській області, а останні руками Чечетова закрили кримінальне провадження по федералізації, кваліфікувавши дії кримінальних правопорушників, як науковий експеримент.
Саме тому, зараз намагаюся через суд продовжити розслідування по кримінальному провадженню №22012230000000012 .

 Тепер вже судді Херсону явно не бажають братися за цю справу, адже Дніпровський районний суд пише в Ухвалі, що ця справа повинна розглядатися в Суворовському суді (за місцем розташування відповідача, а Суворовський районний суд вказує що "діяння, відносно якого було закрите кримінальне провадження №22012230000000012 вчинене на території Дніпровського району м. Херсона" і повинен розглядати Дніпровський районний суд міста Херсона . 

От так футболять.

На Ухвали обидвох судів подані апеляції. Згодом будуть подані Заяви про злочин  суддів та слідчих.

Якщо Служба безпеки України не розуміє, що Конституція визначає нашу державу Україна як унітарну республіку і всі потуги щодо федералізації - це пряме зазіхання на територіальну  цілісність, що може спричинити втрату Незалежності, то звідси постає питання про  компетентність такої "безпеки" України.

Більше на цю тему читайте в альбомі "Боротьба з федерастами" та в коментарях під ним.
Залишаю за собою право оновлювати цей матеріал. Далі буде.
Надаю також бажаючим ознайомитися повний текст скарги на Постанову УСБУ :

                                                        Дніпровський районний суд м. Херсона
                                                         73000, м. Херсон , вул. Маяковського, 6/29
                                                                                 
                                                      Крицак Валентина Михайлівна
                                                       73036, м. Херсон, вул. Залаегерсег, 8/32
                                                        Засіб зв’язку: моб.095 610 27 84

Зацікавлена особа :                слідчий УСБУ в Херсонській області Чечетов В.В.
                                                    вул. Кірова, 1, м. Херсон, 73000
                                 Скарга
         (  у порядку  Глави 26  параграфу 1 ст. 303 КПК України )
на рішення слідчого  Чечетова В.В. слідчого відділу УСБУ в Херсонській області, винесення Постанови  від 17.01.2013 року про закриття кримінального провадження № 22012230000000012
      Я , громадянка України , 
Крицак Валентина Михайлівна,  05.12. 2012 року  звернулась з заявою про злочин (у порядку ст.215 КПК України Про досудове розслідування злочинів і кримінальних проступків) Про дії, що вчинені Михайлом Павлівим, координатором проекту «Федералізація» та Володимиром Булавіним, директором Європейського інституту політичної культури до начальника  ГУМВС України в Херсонській області. 
У мене заяву про злочин прийняли  слідчий СУ УМВС  Задорожній А.В.  та черговий  Мельніков С.В., про що мені було надано талон-повідомлення  за додатком 5 до п.3.6 та 3.8 Інструкції про єдиний облік  № 7 від 05.12.2012р. за  номером  у єдиному  реєстрі № 50  в якому я прибуваю, як  учасник кримінального провадження  у якості  заявника за нормами ст.60 КПК України .      
15.12.12. мною було отримана Довідка у порядку пп.1 ч.2 ст.60 КПК України про прийняття та реєстрацію заяви УСБ України у Херсонській області ( далі Довідка ) про відкриття кримінального провадження за номером у Єдиному реєстрі досудових розслідувань №22012230000000012 лише від 10.12.2012 року.
18.01.2013 року мною отримана Постанова без номеру від 17.01.2013 року про закриття кримінального провадження 22012230000000012,  відкритого 10.12.2012 року за моєю заявою про злочин, скоєний 05.12.2012 року.
Постанова без номеру від 17.01.2013 року про закриття кримінального провадження  №22012230000000012( далі Постанова ) винесена слідчим Чечетовим В.В. слідчого відділу УСБУ в Херсонській області та мотивацією для закриття кримінального провадження є ті обставини, як вказує слідчий, що «зі сторони організаторів та інших учасників заходу “Федералізація України , доля країни і Херсонської області “ публічних закликів та розповсюдження матеріалів з закликами до вчинення дій, направлених на зміну меж території , встановленого Конституцією України, не здійснювалась, а також не вчинялось будь-яких дій , які б містили у собі ознаки кримінального правопорушення», а тому “відсутня подія кримінального правопорушення “.
Вважаю таку Постанову незаконну і такою, що прийнята з порушенням матеріальних норм Кримінального кодексу України та процесуальних норм Кримінального процесуального кодексу України.
Відповідно до статті 2. Конституції України Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
Відповідно до теорії держави та права :
Уніта́рна держа́ва — це єдина цілісна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами.
Федера́ція (лат. foederatio — об'єднання, союз).
Сепарати́зм (фр. séparatisme от лат. separatus — окремий ), відокремлення .
Відповідно до цього запропонувати федеративний устрій : об’єднання чи союз для унітарної республіки України , можливо, тільки з іншими державами чи територіями , а у даному випадку  навіть відповідно до змісту назви заходу , «Федералізація України , доля країни і Херсонської області», говорить про інший процес, процес  поділу, відокремлення Херсонської, Миколаївської, Одеської областей, адміністративно - територіальних одиниць від неподільної  території унітарної республіки України , за що передбачена кримінальна відповідальність за ст.110 КК України.. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
1. Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, -
караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
2. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, -
караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Під час заходу «Федералізація України , доля країни і Херсонської області», насамперед,  в словах “федералізація України” говориться про наміри та заклики до поділу, неподільної території Унітарної республіки України, що є небезпекою недоторканості України та створює загрозу її територіальної цілісності .
Як було встановлено слідчим та вказано ним в Постанові, на заході “Федералізація України , доля країни і Херсонської області “ були розглянуті перспективи федералізації для модернізації державного ладу в Україні , політична реформа в процесі федералізації , наслідки федералізації України та Херсонської області і це засвідчує про наміри та заклики до поділу , неподільної території унітарної республіки України , що є небезпекою недоторканості України та створює загрозу її територіальної цілісності .
Крім того , виступи організаторів та присутніх , а особливо виступ депутата Одеської обласної ради, який приїхав разом з Булавіним та Михайлівим (організаторами круглого столу по федералізації) та розказував херсонцям про перспективи відокремлення від столиці України і про це жодного слова не сказано Чечетовим В.В. в Постанові, що дає мені право говорити про неповне розслідування по справі.
Таким чином, подія злочину, встановленого ст.110 КК України ( Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України ) відбулася 05.12.2012 року під час проведення заходу “Федералізація України , доля країни і Херсонської області “ за адресою: конференц-зал Бізнес-центру « Бордо» вул . Перекопська ,20 шляхом виявлення намірів та закликів до поділу , неподільної території Унітарної республіки України.
Тому Постанова без номеру від 17.01.2013 року про закриття кримінального провадження винесена в порушення ст.2  Конституції України та ст.110 КК України.
І як наслідок, така Постанова без номера  від 17.01.2013 року про закриття кримінального провадження №22012230000000012 винесена в порушення п.1 ч.1 ст.284 КПК України.
На підставі вищезаначеного і керуючись п.3 ч.1 ст. 303 та п.1 ч.2 ст. 307 КПК України
ПРОШУ :
1​. Визнати незаконними рішення, Постанову без номера від 17.01.2013р. слідчого Чечетова В.В. слідчого відділу УСБУ в Херсонській області про закриття кримінального провадження22012230000000012, зареєстрованого 10.12.2012 року.
2​ Скасувати рішення, Постанову без номеру від 17.01.2013  р. слідчого Чечетова В.В. слідчого відділу УСБУ в Херсонській області про закриття кримінального провадження22012230000000012, зареєстрованого 10.12.2012 р.
Додатки :
1.Копія Постанови без номера від 17.01.2013 р.- 11 арк.
 2.Заява про злочин -1 арк.
3. Довідка про відкриття кримінального провадження
4.Копія скарги для зацікавленої особи- 2 арк.
25.01.2013 р.                                 __________________В.М. Крицак

Немає коментарів:

Дописати коментар