неділю, 18 листопада 2012 р.

Там могла бути Ваша дитина.


  8 листопада 2012 року в ТЦ "Адмірал", що знаходиться в центрі Херсону, стався нещасний випадок : маленька Оринка Своріна, якій через місяць виповниться 3 рочки, впала в роз'єм між ескалатором і поручнем, з третього на перший поверх.Через сильне забиття головою, дівчинка знаходиться в нейровідділенні дитячої обласної лікарні.
             Люди реагують по-різному на цей нещасний випадок. Є і такі, що звинувачують маму Юлю за те, що не вберегла дитину.
             Дивуюся таким людям.Адже так може говорити той, хто сам ніколи не виховував дітей.Дитину на повідець не візьмеш.І Ваша дитина теж могла би там бути, а тому, не судіть.
            Інші вважають, що вдома треба залишати дітей, але ж на третьому поверсі горезвісного  магазину знаходиться дитячий відділ, атож закономірно, що мати з дитиною піднялася  туди, бо одяг треба треба приміряти, перш ніж купляти.
           Не дивно, що дівчинку зацікавив саме ескалатор, будь-якій дитині подобається така забавка, на якій можна покататися.
            Ніхто не знімає частинку вини матері, що не вберегла свою кровинку від цієї трагедії, але ж хіба хтось може здогадатися, що з третього по перший поверх не закритий величезний простір небезпеки , хоча би елементарною решіткою.
На фото видно, що і за декілька секунд можна не впильнувати свою кровинку, як в принципі, і  сталося.
Отут би керівництву ТЦ " Адмірал" зі всією відповідальністю взяти на себе всі витрати на лікування дівчинки та ще й відшкодувати моральну шкоду  . Правда, кажуть , що 10 тисяч гривень вони перевели на рахунок лікарні, але ж це на потреби лікарні , а тому  батьки самотужки сплачують все нові та нові рахунки, бо операції дитинці робили, а зараз Оринка  в комі і дай Бог , щоб вона змогла скоріше піднятися та бути здоровою.
От думаю, а в якій  цивілізований країні таке могло  бути можливим? Відгрохати в центрі міста такий магазинище, здавати в оренду так багато торговельної площі і пошкодувати коштів на лікування і реабілітацію дитинки? Хоча, зазвичай , скупий платить двічі, адже зараз цією справою займається міліція та прокуратура, тож додумайте самі.
Але прості люди не збираються чекати, чим все закінчиться. В соціальних сітках постійно моніториться питання щодо фізичного стану Оринки, обговорюється  багато питань пов'язаних з цією ситуацією, збираються кошти на лікування.



 І в  цій історії є один важливий позитив: народ просинається і розуміє , що треба разом боротися за кожного, от тоді ми будемо справжні українці . Зараз появилися паростки громадянського суспільства. І ці небайдужі громадяни зберуться найближчим часом на пікет, якщо власники ТЦ " Адмірал" не вирішать ці питання мирно : 1. Закрити діромаху біля ескалатора, щоб жодна дитина більше не впала; 2. Повністю фінансувати лікування та реабілітацію постраждалої Оринки Своріної.

Немає коментарів:

Дописати коментар