середу, 26 вересня 2012 р.

Чому невесело мені.

Я всього-навсього одна із сорока шести мільйонів українців, а може вже сорок один мільйон нас залишилося, (хіба ж ми знаємо) і   напишу так, як  мислять багато інших людей.
Після приходу Януковича до влади (не акцентуюся на тому, чому двічі судимого не обирала), але десь в глибині душі навіть я мала сподівання, що може  людина з кримінальним минулим якраз зуміє справитися з ситуацією в  гнилій системі корупції та безнаказанності.
Та не так сталося, як сподівалося.
 Ми здивовано спостерігали, як ще більше бідніє народ при новоспеченому "цареві", який безмірно витрачає бюджетні кошти на власне збагачення ( в 2009 році була світова криза, але Юля справилася з нелегкою задачею та командою "доброжелатєлєй").
Зараз наступила українська криза, де зарплати та пенсії по регіонах в середньому 1000-1500 гривень, а ціни на комунальні платежі половину доходу забирають, неможливо повноцінно харчуватися. Про одежу, взуття, лікування чи мандрівки взагалі мовчу. І так злиденно живе більша половина  Україна, бо менша половина в наймах за кордоном.
А в цей час президент на очах у всього народу прихватив   державну резиденцію Межигір'я і вбахкує туди мільярди гривень наших з вами грошей. Крім цього,  в нього купа державних дач по всій Україні, куди теж вкладаються мільйони гривень бюджетних коштів, але навіть і не через це мені  прикро, бо матеріальне збагачення не може бути домінантним в моєму розумінні, на той світ кишені не потрібні, шкода, що гарант  та іже з ним цього не розуміють.
Сумно стало тоді, коли я зрозуміла, що ганебні "зрєліща" для народу, судилища над Юлією Тимошенко затіяні не тільки для того, щоб знищити конкурента і половині народу України показати, ЩО з ними зроблять, якщо так поступають по відношенню до лідера опозиції, а ще й для того, щоб відволікти увагу суспільства від грабежу на рівні держави - класична схема гопників.
І почалося... (навіть не дочекалися виборів , настільки впевнені, що "намалюють" стільки голосів, як їм треба) :
1.Малий бізнес знищується Податковим кодексом в угоду великому бізнесу - факт;
2.Рейдерством виривають все, що цікаве -факт;
3.Діти війни, чорнобильці, афганці так "покращилися" , що прискорено помирають - факт;
4.Нав'язали "мовний закон" з метою знищення української мови, душі народу,  бо нема мови- нема нації - факт;
5.Намагаються  придушити свободу слова дивнуватим законом про наклеп, щоб сміливцям закрити рот - факт;
6. Б'ють журналістів -факт ;
7.Гвалтують  та знущаються "правоохоронці" -факт ;
8. Багато дітей та дорослих людей дивно пропадають- факт;
9.Корупція , обкрадання та хабарництво домінують;
10. Закривають школи, лікарні, дитсадочки - факт;
Можна ще довго перераховувати "покращення" та який смисл, якщо і так люди знають і про тендери, і про дерибан земель, і про державні закупівлі, і про фізичне насильство...
Ще коли  судили Юлю, то частина януковичів раділи. Аякже, їм треба було, щоб вона сиділа і тоді прийде до них щастя .
 Я дивилася в очі тих, хто репетував образливі слова в адрес Тимошенко і розуміла, чому саме ці люди голосували за двічі судимого по кримінальних статтях.
Кожному своє і кожному лідера "по подобію".
ЖОДНОГО факту крадіжки коштів чи майна з боку Тимошенко не знайдено, хоча проти неї працювала ціла репресивна машина, щоб щось " нарити",  тому нехай захлинаються у власній жовчі ті, хто кричить "вароффка" (кричить "Тримай злодія!" той, хто сам краде) та зловтішаються, що жінка, Лідер опозиції сидить за гратами.
А за що? За підписання договору при високій ціні  по газових угодах? Забули, в яких умовах була Україна?
Знижуйте ціну . Три роки минуло, чому ціну не знизили? Чи лише папєредніков звинувачувати можете?
Та по такій статті повинні тоді поряд сидіти всі, починаючи від Кравчука, Кучми, Ющенка, Єханурова, Азарова і закінчуючи Януковичем, особливо за Харківські угоди.
Якщо ж вони на волі, то це політичне переслідування і ніяк інакше.
 Хоча ні. Це ще особиста хамовита помста і всі знають чия.
А що ж опозиція? А опозиція і не сильно старалася, насправді, витягнути свого лідера з тюрми.
Адже якби під судилищем над Тимошенко зібралися всі до єдиного опозиційні  штабісти, депутати всіх рівнів зі своїми помічниками, члени партії, то ніхто не ризикнув би кинути за грати лідера опозиції Юлію Володимирівну Тимошенко.
А потім опозиція почала  торги за місця в списку до ВР і саме тому в парламент попали люди, як яйця підкладені в корзину. щоб потім вилупитися в тушки.
Зрозуміло ,  що  коли Юля пішла в опозицію до Януковича, то мабуть, варто було провести люстрацію власної партії, вибудовувати надійну команду і створювати нові проекти, говорити  про свої помилки та нове бачення і тоді був би результат інший.
Хочеться в черговий раз вірити в те, що все робиться на краще, але не повірю , що людині весело, якщо хтось рідний чи близький сидить за гратами.
Адже не розуміє душа, як можна радіти, коли жінка, яка служила Україні, кинута за грати по вказівці мстивої людини.
І коли хтось там говорить чи пише, щоб не створювати собі кумира, то це не той випадок, бо ми собі  родича, близьку людину, друга не створюємо, їх нам дає Бог.
Юля щаслива , бо тисячі людей вважають її близькою, рідною людиною , щиро сумують за нею, моляться за її   звільнення та одужання .
Думаю, що Юля підняла би  половину всіх українців, якщо когось із опозиційних лідерів за політичними мотивами кинули б за грати.
Саме тому була надія , що вони також зроблять все можливе для її звільнення, не чекаючи допомоги європейців.
Той, хто вважає, що він чи вона розумніші та  сильніші за Тимошенко - звільніть її і продемонструєте свою силу та мудрість, а також матимете шанс стати реальним кандидатом в Президенти.
Рішучих дій не було від трьох опозиційних лідерів, тому єдиним можливим кандидатом на пост Президента України на сьогоднішній день є Юлія Тимошенко.
Вона вийде на волю і  тоді частина українців полегшено зітхне, зрадіють за Юлю.
 Якщо після цього в місцевих партійних осередках не відбудеться якісних змін,то  природньо, що  хтось  вийде з партії, бо негоже виходити з лав партії , коли лідер в тюрмі.
 Буде інша якість свідомості українців, адже вже зараз будується Громадянське суспільство, де Право особистості  Людини є пріоритетним .
Все буде добре.
Оновлено 05 серпня 2013 року.




1 коментар: