суботу, 16 лютого 2013 р.

Громада має обирати мудрих посадовців.


Нашій Херсонській обласній організації "Громадське об'єднання " Добро" 11 лютого 2013 року виповнилося 2 роки. Так як в лютому 2012 року свій перший річний звіт по громадській роботі ми проводили в актовому залі Дніпровської райради міста Херсона, написавши повідомлення голові районної ради, то цілком логічно, що рівно через рік , другий свій звіт ми теж зібралися обговорити там же і письмовим повідомленням  на ім'я голови райради Толокнова А. П. попросили  15 лютого о 15:30 год. відкрити нам актовий зал.

Яким ж було наше здивування, коли на сьомий день! після одержання нашого повідомлення, в телефонному режимі спеціаліст організаційного відділу  зачитав відповідь Толокнова А. П., де останній рекомендує нам звернутися з цим питанням до міськради.

Цей дзвінок поступив на мій мобільний телефон в вівторок, саме на початку роботи практикуму організації, який ми проводимо щовівторка, тому я попросила надіслати мені цю відповідь листом.
 Закінчили практикум ми як звичайно пізно, годині о сьомій вечора. І чи то зміна погоди, чи то фізичне і моральне перевантаження, але уже додому я  ледве дійшла з сильною головною біллю. Наступних два дні практично прийшлося лежати і лише в четверг ввечері мій фізичний стан нормалізувався.
Тому в п'ятницю зранку я пішла в райраду, але голови ради на робочому місці не застала, причина поважна - поїхав на відкриття пам'ятника .
Після покладання квітів до нового пам'ятника воїнам Афганістану і вшанування їм пам'яті, ми   відшукали в.о. міського голови Зою Яківну Бережну і я попросила надати громадським активістам актовий зал в Дніпровській райраді, на сьогоднішній  день о 15:30 год. Зоя Яківна сказала, що їй нічого не відомо про наше клопотання щодо актового залу, але пообіцяла поговорити з Толокновим і розібратися з цим питанням.

Але коли о 15 годині ми прийшли до Дніпровської районної ради, то голову райради Толокнова А. П. ми знову не застали на  роботі , начебто поїхав в міськраду. Цілих пів години ми пробували з'ясувати де він і як з ним зв'язатися. Також вияснили, що З.Я. Бережна , мабуть, забула про громаду і про те, що нелогічно громаді проводити свої збори на вуличному холоді, маючи в комунальній власності громади будівлю, в якій є актовий зал.
У нас залишилося два варіанта : 1. Провести збори  в вестибюлі райради ;2. Провести збори на вулиці перед райрадою.
Але у Толокнова є два заступника і один із них, а саме Кондратов Владислав Андрійович  був на робочому місці, а тому запропонував активістам організації провести збори в його кабінеті і ми згодилися, що це кращий варіант ніж проводити збори  в вестибюлі чи на вулиці  людям, які після роботи , тим більше, що  серед активу організації є також інваліди та пенсіонери.
Після цього 42 активіста Громадського об'єднання " Добро" зайшли в кабінет заступника голови Дніпровської райради Кондратова Владислава Андрійовича і в тісняві, але в теплі провели громадські збори. Шкода, звичайно, що сам Владислав Андрійович вийшов і не залишився на зборах, хоча ми його запрошували.





Власником комунальної власності міста є громада, яка обирає посадовців і платить їм зарплати за обслуговування , то ж обслуговування повинно бути якісним, адже якби  Ваш субпідрядчик посилав Вас до підрядчика , то Ви, власник, його звільнили би . Не потрібно було Толокнову тримати тиждень наше повідомлення, а відразу звернутися до міськради і погодити це питання, а не повідомляти власнику-громаді через сім днів, щоб звернулися з цим питанням до міськради. А коли вже так сталося, то в.о. міського голови повинна  таке просте питання     вирішувати на користь громади миттєво, це просто, якщо розумієш справжній сенс служіння своєму народу. 
Ось чому  громада має тисячу разів подумати, щоб  обирати собі мудрих посадовців. 





Немає коментарів:

Дописати коментар